Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kamado4u Greater D52 kerámia grill fekete állványos Classic
429.900 Ft
Menny.:db

Kamado4u Greater D52 kerámia grill fekete állványos Classic

429.900 Ft
Menny.:db

Kerámia külső átmérő: 59 cm
Grillrács átmérő : 51,5 cm
Összeszerelt méret : 134 cm x 81 cm x 122 cm
Bruttó súly: 108 kg
Csomagolás: 2 karton
Karton A: 71(sz) x 69(h) x 73(ma) cm
Karton B: 52(sz) x 57)h) x 18(ma) cm

A jótállási információkért kattints ide!

Gyártó: Kamado4u
Várható szállítás: 2025. április 22.
Elérhetőség: Előrendelhető

Leírás

A KAMADO4U GREATER D52  egy igazi nagyágyú. Ennél a méretnél már nem kell kompromisszumot kötnünk a húsválasztásnál, mikor egy egész szegyet vagy több tábla oldalast szeretnénk barbecue technikával megsütni. Az öntöttvas edényeinkből is simán elférnek benne a legnagyobbak is. Akár a szűk családnak sütünk, akár a tágabb baráti kört szeretnénk vendégül látni a GREATER D52 veszi az akadályokat. Az opcionálisan válaszható széles kiegészítő kínálat lehetőséget ad arra, hogy a kamado grillünk képességeit maximálisan kihasználjuk. Kiegészítő ráccsal akár másfélszeresére növelhetjük az egyébként is jelentős méretű sütőfelületünket. Percek alatt eléri a megfelelő hőmérsékletet és már süthetünk is. 

Kapacitás

A kamado rácsmérete 52cm ami lehetővé teszi, hogy nagyobb húsokat elkészítsünk egyszerre, sőt egyes kiegészítőkkel akár másfélszeresre növelhetjük a kapacitást. A grill és BBQ sütések mellett fantasztikus kemencés ételeket is készíthetünk, de  kenyereket, pizzákat is süthetünk benne. Aki pedig a bográcsos ételeket kedveli, öntöttvas edényekben remek pörkölteket vagy egyéb egytálételeket készíthetnek, melyek visszaadják fatüzeléses bográcsételek ízeit.

Példák
- 4-6 csirke állványon
- 6-8 méretes steak
- 3-5 db egész tarja 
- 6-9 oldalas formázva oldalastartóban

Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek kapacitásáról a termékvideók között!


Kiegészítők
A Classic szériában szereplő kamadok rendelkeznek a legtöbb kiegészítővel ígya Greater-52-es modellünkhöz is rendelkezésre áll a kiegészítőkegész tárháza. A kiegészítők által lehetőségünk akad más sütési technikák használatára,mint a pizzasütés vagy a barbecue.


Kialakítás 
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék,a hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.


Az alapcsomag tartalma:

- Deflektorkő az alacsony hőtartásért (BBQ technika) 
- Rozsdamentes grillrács praktikus utántöltést biztosító nyílással
- Kétrészes tűztér a hőtágulás és repedés veszély ellen
- Fémszálas tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző 
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Hamukihúzó fiók a tisztítás egyszerűsítéséért
- Stabil állványzaté és oldaltálcák
- Fékezhető kerekek a könnyed mozdíthatóság érdekében
- Élethossz garancia a kamado kerámia testre


Tippek használathoz:

Alapok:

- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.


Begyújtás:

- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektorkövet is ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb.15cm magasságig. Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát, gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes,
illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.

Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek begyújtásáról a termékvideók között!


Tárolás:

- Ha nem használja a kamadot minden esetben várja meg, hogy kihüljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
- Használat és tároláskor is legyen mindig lefékezve a kamado kereke.


Tisztítás:

- A kamado öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A krómozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe mosószeres meleg vizet.    

Mit süssek először ? Nézd meg ajánló videónkat a termékvideók között!

A KAMADO4U kerámia grillek nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet tartományokban, 
további kiegészítőkkel pedig kiaknázhatunk minden lehetőséget ,melyeket ezek a remek grillek nyújtani tudnak számunkra.